Erwtensoep voor 2 à 3 personen

Ingrediënten

1½ liter natriumarme vleesbouillon 
250 gram spliterwten
150 gram soepgroenten
1 uit (niet te groot)
1 aardappel
1 ongezouten speklap met veel vlees en weinig spek
Handjevol vermicelli
Peper 
zoutloze aroma 

Bereiding

Maak 1½ liter natriumarme bouillon klaar. Doe de spliterwten en de speklap erin en breng het geheel aan de kook. Laat het 1 uur onder af en toe roeren doorkoken. Komt er schuim naar boven schep dit dan met een schuimspaan er af.

Snijd ondertussen de aardappel en ui in stukjes.

Haal na een ½ uur de speklap er uit, verwijder de eventueel aanwezige zwoerd en spekrand en snijd het restant in kleine stukjes. Doe dit weer terug in de pan. Snijd de spekrand in blokjes en bak dit uit tot spekdobbeltjes.

Voeg nu de soepgroenten, aardappel en ui in de pan en breng het geheel weer aan de kook. Laat de soep nu nog 1,5 uur zachtjes doorkoken. Doe een uur voor het verstrijken van de tijd de vermicelli er nog bij en de uitgebakken spekdobbeltjes. 

Eventueel op smaak brengen met peper en of de zoutloze aroma.

Eet smakelijk!