Bloemkool op zijn Grieks (2 personen)

Ingrediënten

Kleine bloemkool
Kleine rode ui
½  rode en ½ groene paprika
2 tomaten
1 lente uitje
Paar takjes peterselie
Kleine Spaanse peper
2 el olijfolie
1 tl tomatenpuree
50 gram zoutloze komijne kaas
 

Bereiding

Snijd de bloemkool in roosjes en kook of stoom  die tien minuten gaar. Snijd ondertussen de ui, de Spaanse peper en de paprika en hak de lente-ui en peterselie in stukjes.

Doe de olijfolie in de pan en bak hierin de ui en de peper met wat suiker totdat de ui glazig wordt. Voeg de paprika toe en bak het geheel verder door totdat de paprika ook zacht is geworden. Doe hierna de tomaten en tomatenpuree er bij en laat het geheel nog even doorkoken. Maak de saus af met de lente-ui en de peterselie. Eventueel nog op smaak brengen met peper.

Doe de bloemkoolroosjes en de in kleine stukjes gesneden kaas erbij en schep het geheel goed om.

Eet smakelijk!