Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 à 200 g penne (pasta)
  • niet te grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g broccoli
  • 150 à 175 gram gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (145 g)
  • 150 ml bouillon (natriumarm)
  • 2 tl tofu-kruiden (natriumarm) voor het gehakt
  • 2 tl oregano
  • 2 tl basilicum
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper uit de molen
  • Citroensap
  • Vloeibaar boter (zoutloos)
  • 75 gram gemalen zoutloze kaas of natriumarme aromat

 

Bereiding

Penne 12 minuten koken in voldoende water. Ui en knoflook pellen en snipperen. Broccoli schoonmaken (incl. steel), in roosjes verdelen en in 8 min. beetgaar koken.

Olie in braadpan verhitten en ui en knoflook fruiten. Gehakt kruiden met tofu-kruiden en peper. Gehakt toevoegen in de pan en rullen en 5 min. meebakken. Voeg de tomatenpuree - en al roerende de bouillon toe. Op smaak brengen met  de paprikapoeder, oregano, basilicum en citroenzuur. Laat de saus goed warm worden en 5 minuten pruttelen op een laag vlammetje.

Giet de broccoli af en doe er een weinig vloeibaar boter door. Giet de penne af en doe er een beetje (badilicum)-olijfolie door. Voeg de broccoli en penne samen en schep voorzichtig om.

Broccoli en penne over twee borden verdelen en bestrooien met saus en kaas (of Aromat).

Eet smakelijk.