Ingrediënten

1 pond kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
Natriumarme ketjap
kipkruiden zonder zout
peper
1 theelepel djintenpoeder
1 Spaanse peper of 1 eetlepel Sambal Oelek (let wel in deze sambal zit veel zout)

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en doe hierover voldoende kipkruiden zonder zout en een beetje peper. Marineer het geheel met een paar flinke scheuten ketjapsaus, djintenpoeder. Doe vervolgens door het geheel enkele in grove stukjes verkruimelde blaadjes djeroek peroet en de in stukjes gesneden Spaanse peper (haal eventueel de pitten er uit als het niet te scherp moet worden). Zet  de kip ongeveer 1 uur in de koelkast om de marinade te laten intrekken. 

Snijd ondertussen de ui fijn, alsmede  de 2 teentjes knoflook. 

Doe in een wajang of een braadpan een weinig olie en bak hierin de ui en knoflook glazig. Doe vervolgens hierbij de gemarineerde kipblokjes en bak deze in ongeveer tien minuten gaar. Blus het geheel af met een half kopje heet water en laat het geheel nagaren op een laag pitje totdat het vocht bijna op is.

Eet smakelijk!