Ingrediënten

500 g in (halve) ringen gesneden uien
1 liter  natriumarme bouillon
flinke scheut vloeibare  boter
2 theelepels suiker
Peper
chilipeper (of Cayennepeper)
1 a 2 eetlepels  bloem
 

Bereiding

Ui in grote (braad)pan in de boter op laag vuur glazig fruiten, voeg suiker toe en zet vuur halfhoog. Onder gestaag roeren uien in +/- half uur (licht)bruin laten worden/karameliseren. Voeg bloem toe en bak 2 min. mee.

Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de bouillon toe, roer goed door en zet weer op het vuur. Voeg de rest van de bouillon toe en laat op zacht vuur 3 kwartier tot een uur koken. Voeg (na proeven) 10 min. voor het eind nog  peper naar smaak  toe.

Eventueel eten met geroosterd (zoutloos) brood en natriumarme kaas.

Eet smakelijk!