Prei/wortelen met kipfilet

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 1 stevige kipfilet
  • 2 stengels prei
  • 3 stevige wortelen
  • 135 gram aardappelpuree (natriumarm)
  • Ruim paneermeel
  • 60 cl melk
  • 1 el mosterd (natriumarm)
  • 60 gram vloeibare boter (natriumarm)
  • 1 el aardappelzetmeel (mag ook bloem zijn)
  • 2 el koud water
  • 50 gram geraspte kaas (natriumarm)
  • Versgemalen peper

Bereiding:

Snijd de kip in reepjes en kruid ze met zoutloze kipkruiden; bak de kip in de boter totdat ze gaar is.

Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze heel fijn (eventueel met de blender). Raspt de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Breng de wortels met prei aan de kook met aanhangend water en laat dit op een laag pitje half gaar worden.

Maak de aardappelpuree volgens het voorschrift klaar en laat dit een kwartiertje staan.

Van het paneermeel, boter, mosterd en melk maken we een sausje. Verwarm de melk (niet koken) en voeg er paneermeel, boter en mosterd bij totdat er een smeuïge saus ontstaat. Op smaak brengen met vers gemalen peper uit de molen. Los het aardappelzetmeel op in koud water (flink roeren zodat het niet klontert). Voeg de beide “papjes” samen en blijf goed roeren. Laat de saus nog een vijf minuten op een laag pitje staan (wel af en toe blijven roeren).

Ondertussen een middelgrote ovenschaal invetten met boter en doe op de bodem en tegen de zijkanten de aardappelpuree er in. Doe hierop de groenten. Bovenop de groenten komen de reepjes kip. Dek het geheel af met de saus en strooi hierover de gemalen kaas.

Zet de schaal nog een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 220 graden totdat er een bruin korstje op komt.

Eet smakelijk!