Ingrediënten voor twee personen:
- 500 gram aardappelen
- 1 rode ui
- 1 à 2 stengels lenteui
- 1 speklap of 150 gram varkensfilet
- olijfolie
- paprikapoeder
- peper
- (sla)kruiden
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes
- wrijf de aardappelen in met olijfolie en paprikapoeder (in een kom)
- doe bakpapier op de bakplaat van de oven en verdeel de aardappelblokjes hier op
- de over voorverwarmen op 225 graden en laat daarna de aardappelen gedurende minimaal een half uur roosteren, totdat ze gaar zijn
- snijd ondertussen de ui fijn alsmede de lenteui
- snijd de speklap in blokjes of (minder vet) de varkennsfiletlapjes
- wrijf het vlees in met peper en natriumarme vleeskruiden
- bak de speklap of vlees in een wok met olijfolie en doe er na enkele minuten de ui er bij en bak het geheel op een laag pitje gaar
- voeg op het laatst hier de lenteui aan toe
- als de aardappelen gaar zijn deze in de wok door het vlees- uienmengsel scheppen en nog even meewokken
- naar smaak de (sla)kruiden er overheen doen
Doe er een zachte groente bij en eet smakelijk!