Ingrediënten voor twee personen:
  • 500 gram aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 à 2 stengels lenteui
  • 1 speklap of 150 gram varkensfilet
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper
  • (sla)kruiden
Bereiding:
  • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes
  • wrijf de aardappelen in met olijfolie en paprikapoeder (in een kom)
  • doe bakpapier op de bakplaat van de oven en verdeel de aardappelblokjes hier op
  • de over voorverwarmen op 225 graden en laat daarna de aardappelen gedurende minimaal een half uur roosteren, totdat ze gaar zijn
  • snijd ondertussen de ui fijn alsmede de lenteui
  • snijd de speklap in blokjes of (minder vet) de varkennsfiletlapjes
  • wrijf het vlees in met peper en natriumarme vleeskruiden
  • bak de speklap of vlees in een wok met olijfolie en doe er na enkele minuten de ui er bij en bak het geheel op een laag pitje gaar
  • voeg op het laatst hier de lenteui aan toe
  • als de aardappelen gaar zijn deze in de wok door het vlees- uienmengsel scheppen en nog even meewokken
  • naar smaak de (sla)kruiden er overheen doen 

Doe er een zachte groente bij en eet smakelijk!