Ingrediënten voor twee personen:

  • twee varkensfilets van ± 100 gram
  • 20 gram rozijnen
  • 1 niet te grote ui
  • 20 gram boter
  • 1 1/2 el suiker
  • 1 el sojasaus

Bereiding:

  • Snijd de varkensfilet in dunne reepjes van ongeveer 3 à 4 cm
  • snipper de ui fijn
  • wel de rozijnen in warm water en laat ze daarna uitlekken
  • verhit de boter in een pan en fruit de ui totdat ze glazig is
  • voeg de reepjes varkensfilet toe en bak deze in 10 minuten gaar
  • haal de reepjes vlees uit de pan en voeg suiker toe aan de uien en de boter
  • laat de suiker karamelliseren
  • voeg daarna de filetreepjes toe, alsmede de rozijnen en de sojasaus
  • Voeg verder nog een kopje water toe en laat het geheel inkoken totdat er een dikke saus ontstaat.

Heerlijk bij rijst.

Eet smakelijk.