Dit dail van de thoesbladziede is van mie, Paaie Riemaair oet Finnewold. In dit dörp bin ik op 23-6-1952 oet t aai kropen, op nummer 58 aan de Klinkerweg. Mit veul plezair heb ik doar tot mien 25ste levensjoar woond.

Doarnoa bin ik verhoesd noar Sodom en haar ik mien onderkomen in n bovenwonen aan de Rijnstroate, op nummer 20.

In de krougen van Winschoot heb ik mien vraauw Brenda kinnen leerd. Wie gingen doar oet noar Just Fancy, t Pleintje en Royal Club. Doudestieds was zai nog n dun, swaart wichie oet Indonesië, geboren op 9-7-1951 in Makassar op Celebes. Op 22 december 1980 het vraauw Grezel, ambtenoar van de börgerlieke stand van Winschoot, ons traauwd. In 1981 binnen wie vervoaren naar Veendam, t woonstee van mien vraauw sunt 1960.

Noa persies vair joar in Veendam woond te hebben, kwam der oetbraaiden van t gezin: Ronald zag t licht op 10-4-1984 in t roomse zaikenhoes in Stad. Twijenhaalf joar loater, op 23-12-1986, wuir in t zulfde zaikenhoes  zien zuske geboren: Mariël.

Om dit volk aalmoal te onderholden, was ik tot 2006 doaglieks in de weer bie rieksbelasten in Stad. Ik mos noakieken of de nerendounden in de pervinzie heur zoakjes n beetje nuver op regel haren. Zo nait, joa, din was ik n minne vanzulf.

In mien vrije tied, en veuraal noadat ik zaik worden bin in 2006, vernuver ik mie mit t oetzuiken van mien veurolders en mit wat postzegels bie mekoar scharreln. En nait te vergeten: mit ansichtkoartjes van Veendam en van t dörp Finnewold.

Begun 2008 heb ik vanwege mien zaikte ontslag kregen en bin ik in de volksmond n oetkerentrekker worden.  Wat ie meschien in twij uur doun, mout ik n hail dag veur oet trekken. t Kin verkeren inderdoad.

Stroombraifkes kinnnen ie mie sturen mit t contactformulier.