Ingredienten

2 eetlepels olijfolie
50g spaghetti gebroken in stukjes van 3 cm  lengte
250g Tarly (tarwegrutten)
1 tl kaneel
1 liter water
2 laurier blaadjes
250g chorizo-worst, gesneden in stukjes en daarna gehalveerd
4 el  sherry
200g gedroogde abrikozen (met een schaar) in vieren geknipt 
200g blikje  kikkererwten of gemengde bonen, uit laten lekken in een zeef
400g blik cherry tomaten, uitgelekt, plus 1 blik water toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
verse koriander, om op te dienen (optioneel)
 

Bereiding

1. Verwarm de  olijfolie op een gemiddelde vlam. Bak de gebroken spaghetti in de olie gedurende een minuut, roeren totdat ze licht gebakken lijken, voeg vervolgens de Tarly toe en roer het geheel nog eens twee minuten door op een klein vlammetje.

2. Roer er een  theelepel kaneel  doorheen en voeg hierna een liter water toe. Doe de twee laurierblaadjes er in en breng het geheel aan de kook. Als het kookt zet dan het vuur op zacht en laat het geheel nog 15 minuten doorkoken of totdat het water eerder is geabsorbeerd.

3. Zet vervolgens een hapjespan op een niet te groot vuur, voeg de chorizo stukjes toe en bak deze totdat de oranje kleur is verdwenen en de olie er uit komt. Voeg vervolgens de sherry toe en laat het geheel even koken.

4. Voeg de abrikozen en de kikkererwten toe, alsmede de blik met tomaatjes. Doe vervolgens er nog een ruim ½ blik water bij. Zet het geheel op een hoog vuur en laat het geheel gedurende 5 minuten goed doorkoken. Voeg peper naar smaak toe.

5. Serveer de Tarly met een paar blaadjes koriander (indien voorradig).

Eet smakelijk!