De Stationsstraat wordt sinds 4 mei 1945 C.W. Lubbersstraat genoemd. C.W. Lubbers woonde voor WO II aan de Stationsstraat. Van beroep was hij procuratiehouder bij de radiatorenfabriek Duintjer te Wildervank. Hij was tijdens de oorlog actief als illegaal werker. in de zomer van 1944 werd hij aangesteld tot plaatselijk commandant van de Binnenlandse Strijdkrachten. Hiernaast werkte hij ook voor de inlichtingendienst. Op 5 oktober 1944 werd hij op zijn werk gearresteerd en overgebracht naar het Scholtenshuis te Groningen. Na te zijn gemarteld werd hij overgebracht naar Westerbork alwaar hij op 12 oktober 1944 werd gefusilleerd en verbrand. Christinus Lubbers werd 44 jaar oud.

Vanaf het Oosterdiep kijken we over de oude Stationsbrug naar de Stationsstraat. Rechtdoor was de weg naar de Wildervanksterdallen. Links over de brug is nu Nijverheidskade en rechts de Postkade.

Hier kijken we vanaf de Stationsstraat richting de doorrit bij hotel "De Nederlanden" aan het Oosterdiep. Rechtsachter is de tabakszaak van Van Halteren (witte pand) nog zichtbaar.

Rechts zien we de achterzijde van de villa, die op de kaart hiervoor, links staat.

Iets verderop in de straat; we kijken nog steeds richting Oosterdiep. De villa rechts met het grote witte raam is van accountantskantoor Molema.

Zelfde straatbeeld als hierboven, maar dan uit 1954.  

We staan met de rug naar het spoor en kijken de Stationsstraat in. Rechts zien we het vroegere stationskoffiehuis van Bakker. Ten tijde van de brand in 1960 was Reiniger uit Veendam de eigenaar, die het daarna verkocht aan Huisman, die hier een expeditiebedrijf vestigde.

Deze straat dankt zijn oude naam aan het voormalige station van Wildervank, dat hier  aan het spoor stond.