Ingrediënten (voor twee grote of drie kleinere gehaktballen)

350 gram magere rundergehakt
1 ei
1 sjalot
1 beschuit (zoutarm - Bolletje Vital)
Vleeskruiden zonder natrium
peper
2 tl zoutarme mosterd
Natriumarme ketjap
enkele druppels worcester sauce (let op: zit wel zout in)
 

Bereiding

Snijd de sjalot heel fijn of maak deze fijn met een blender. 

Doe in een ruime kom het gehakt en kneed hierdoor een ei, de fijngewreven beschuit, mosterd, een scheut ketjap, peper en vleeskruiden naar smaak. Rol de gehaktballen. Leg de ballen op een bord en laat ze minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Doe natriumvrije vloeibare boter in een braadpan en laat dit heet worden. Bak hierin de gehaktballen onder regelmatig draaien rondom bruin. Zijn de ballen bruin doe ze dan in een zoutloze jus en laat de ballen nog minimaal een kwartier zachtjes sudderen.

Eet smakelijk!