Ingrediënten voor 2 personen
- 150 à 200 g penne (pasta)
- niet te grote ui
- 1 teentje knoflook
- 300 g broccoli
- 150 à 175 gram gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree (145 g)
- 150 ml bouillon (natriumarm)
- 2 tl tofu-kruiden (natriumarm) voor het gehakt
- 2 tl oregano
- 2 tl basilicum
- 1 tl paprikapoeder
- Peper uit de molen
- Citroensap
- Vloeibaar boter (zoutloos)
- 75 gram gemalen zoutloze kaas of natriumarme aromat
Bereiding
Penne 12 minuten koken in voldoende water. Ui en knoflook pellen en snipperen. Broccoli schoonmaken (incl. steel), in roosjes verdelen en in 8 min. beetgaar koken.
Olie in braadpan verhitten en ui en knoflook fruiten. Gehakt kruiden met tofu-kruiden en peper. Gehakt toevoegen in de pan en rullen en 5 min. meebakken. Voeg de tomatenpuree - en al roerende de bouillon toe. Op smaak brengen met de paprikapoeder, oregano, basilicum en citroenzuur. Laat de saus goed warm worden en 5 minuten pruttelen op een laag vlammetje.
Giet de broccoli af en doe er een weinig vloeibaar boter door. Giet de penne af en doe er een beetje (badilicum)-olijfolie door. Voeg de broccoli en penne samen en schep voorzichtig om.
Broccoli en penne over twee borden verdelen en bestrooien met saus en kaas (of Aromat).
Eet smakelijk.