Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 sinaasappel
  • Aardappelpuree (zoutloos)
  • 200 gram kipfilet
  • zonnebloemolie
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ tl suiker
  • Aardappelzetmeel (of maïzena o.i.d)
  • stukjes bieslook
  • peper
  • kipkruiden zonder zout
  • 1 tl dragon
  • 1 tl kervel

 Voorbereiding

  • Kipfilet in reepjes snijden,inwrijven met 1 el olie en kruiden met dragon, kervel, peper en de kipkruiden. Laat dit een uurtje intrekken in de koelkast.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit en vang het sap op.
  • Snipper de ui fijn
  • Snijd de wortel in kleine stukjes ( in de lengte door midden en dan     stukjes van ongeveer 2 cm).

 

Bereiding

  • Rooster de pijnboompitten in een pannetje met 1 tl olie bruin. Uit laten lekken op keukenpapier en koud laten worden.
  • Fruit de ui met 2 el olie gedurende 3 min. in een wok (of braadpan). Voeg daarna de geraspte sinaasappelschil, wortelen en het sinaasappelsap toe (eventueel aanvullen met water tot aan 150 ml totaal vocht). Verder op smaak brengen met ½ tl suiker en peper. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 20 minuten zachtjes sudderen (let op voor droogkoken, evt water toevoegen). Na 20 minuten het overgebleven vocht binden met 1 tl aardappelzetmeel.
  • Rooster het kipfilet op een tafelgrill in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Maak de aardappelpuree volgens voorschrift klaar. Meestal 1 zakje toevoegen aan 250 ml kokend water. Voeg eventueel voor de smaak nog een beetje peper toe.
  • Verdeel de puree in twee bolletjes over twee boren. Verdeel hier omheen de wortelen en de stukjes kip. Strooi ter afronding de pijnboompitten over de wortelen en de stukjes bieslook over de aardappelpuree.

Eet smakelijk!