Ingrediënten

4 ons dunne varkensfiletlapjes 
1 grote ui 
1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
4 eetlepels natriumarme ketjap
Vleeskruiden zonder zout of tofu kruiden
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel laos
Gemalen peper naar behoefte
1 kleine Spaanse peper 

Bereiding

Snijd de filetlapjes in korte smalle reepjes. Marineer de stukjes vlees met de ketjap en de vlees- of tofukruiden. Laat het geheel een kwartiertje intrekken. Snijd ondertussen de ui (niet versnipperen, maar kleine stukjes), de Spaanse peper en de teen knoflook in snippers. De pitjes van de peper kan men naar believen er uit doen of er in laten. (Niet iedereen kan tegen scherp eten).

Zet een grote braadpan op het vuur en doe er natriumarme/-vrije boter in en laat dit op temperatuur komen. Bak hierin de ui en knoflooksnippers glazig. Doe hierna de gemarineerde vleesreepjes erbij en bak het geheel nog ongeveer in 3 minuten onder goed roeren goed door. Zet het vuur nu lager en voeg de paprikapoeder, de gesneden Spaanse peper en eventueel nog losse peper naar smaak toe en laat het geheel nog ongeveer een kwartier sudderen met een deksel op de pan. Wel af en toe roeren om aanbakken te voorkomen!

Eet smakelijk!