Zuurkool en rookworst bevatten normaliter erg veel zout. Op www.dieetook.nl heb ik natriumarme zuurkool en rookworst gevonden. De zuurkool is door vergisting met melkzuurbacteriën tot stand gekomen.


Ingrediënten:

  • 1 pot zuurkool van 680 gram
  • 1 rookworst  van 175 gr. met een lager zoutgehalte
  • 50 gram rozijnen
  • 1 ui
  • 1 blikje ananas (250 gram uitlekgewicht)
  • 6 (of naar behoefte) vastkokende aardappelen
  • Vloeibaar boter
  • Peper
  • Zoutarme kaas 

Bereiding:

Snijd de ui in stukjes en bak deze in een wok/braadpan totdat ze verkleuren. Doe er de zuurkool, de rozijnen en de in stukjes gesneden ananas en rookworst erbij en roer alles door elkaar. Laat het geheel nog en paar minuten op het vuur staan. 

Doe het mengsel vervolgens bij de schijfjes aardappelen in de ovenschaal en strooi er geraspte kaas overheen met een klontje boter. 

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden en gaar de zuurkoolschotel gedurende 20 à 30 minuten in de oven totdat er een mooi en lekker bruin korstje op komt.

Eet smakelijk!