Ingrediënten
Bereiding
Snijd de uien en knoflook heel fijn en wrijf dit in een vijzel tot een pulpachtige massa. Meng deze massa met de asem, olie en kruiden, peper en suiker.
De makreel schoonmaken en ontdoen van kop, vinnen en graten. Snijd de makreel in de lengte open leg het op een ruim stuk folie en doe een deel van de kruidenmassa in de vis. Smeer het restant van de kruidenmassa uit over de buitenkant van de vis. Vouw de folie in de vorm van een bakje met dekseltje en laat het geheel gedurende minimaal een uur intrekken in de koelkast.
Laat de makreeel minimaal 45 minuten doorgaren in een 10 minuten voorverwarmde oven op 225 graden. ( N.B. Er zijn tegenwoordig ook van die kleine bakplaten die als oventje gebruikt kunnen worden.)
Voor het gemak kun je ook kiezen voor gerookte makreel, maar dit wordt natuurlijk minder lekker. Dan: Laat de makreeel minimaal 20 minuten doorgaren in een 10 minuten voorverwarmde oven op 225 graden.
Haal de bovenkant van de folie van de vis en dien het op met rijst en groenten.
Eet smakelijk!