Ingrediënten

1 pond magere rundergehakt
1 blikje tomatenpuree (160 gram)
1 teentje knoflook
1 ui
½ paprika (geel of groen)
Natriumarme vleeskruiden
peper
2 theelepeltjes basilicum
2 theelepeltjes oregano
Hot tomatenketchup

Bereiding

Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes. Doe natriumvrije margarine of olijfolie in een pan en bak hierin de uien met de knoflook glazig. Doe vervolgens het gehakt er bij en kruid dit in de pan met ruim natriumarme vleeskruiden en rul het gehakt vervolgens fijn. Bak het gehakt gaar en doe er het blijkje tomatenpuree er bij. Vul het blikje half vol met water en voeg dit toe aan het mengesl. Doe ondertussen de paprika, origano en basilicum erbij en laat het even doorgaren. Om de saus smeuiger te maken kun je er nog een blikje water bij doen. Breng het geheel op smaak met wat peper en eventueel de tomatenketchup.

De saus is lekker over vele soorten pasta’s. 

Eet smakelijk!