Ingrediënten
• Pond magere rundergehakt
• 1 grote ui of twee kleintjes
• ½ paprika
• Blik (140 gram) tomatenpuree
• 175 ml zoutloze bouillon
• 2 theelepels paprikapoeder
• 1 á 2 theelepels cayennepeper
• Vleeskruiden zonder zout
• 2 theelepels basilicum
• 2 laurierbladeren
• Tomatenketchup
Bereiding
Fruit in een grote braadpan met deksel de uien goudbruin in een natriumarme/ -vrije vloeibare boter. Doe hierbij het gehakt en rul het onder het bakken fijn en vermeng het met de uien. Voeg aan het gehakt voor het bakken de paprikapoeder, cayennepeper en de vleeskruiden toe.
Als het gehakt bruin is doe dan de blik tomatenpuree erbij, alsmede de basilicum en de fijngesneden paprika. Laat het nog even flink doorbakken en doe dan de bouillon er bij en de gebroken laurierbladeren.
Voeg voor de smaak nog een ietsje tomatenketchup bij. Laat het geheel nog een kwartiertje (onder af en toe roeren) met de pan op de deksel nagaren.
Bijvoorbeeld lekker op rode kool met aardappelen.
Eet smakelijk!