Penne met pastasaus en kool/wortelreepjes

(voor twee personen)

Ingrediënten:
200 à 250 gram penne (of andere pasta)
1/2 pond magere rundergehakt
klein blikje tomatenpuree (ca.  160 gram)
1 teentje knoflook
1 ui (niet al te groot)
½ paprika (geel of groen)
1 tomaat
Natriumarme vlees- of Tofukruiden
Peper uit de molen
cayennepeper
1 tl basilicum
1 tl oregano
75 ml (natriumarme) bouillon
1 ½  tl Provencaalse kruiden
Hot tomatenketchup
Olijfolie
Evt basilicumolijfolie
300 gram spitskool
Twee wortelen
 
Bereiding:
- Snijdt de ui, knoflook en paprika in stukjes. 
- Kruid het gehakt met peper en de Tofu-kruiden (of natriumarme vleeskruiden). Doe vervolgens de gesnipperde teentjes knoflook er door. Zet dit mengsel voor een halfuurtje in de koelkast.  
- Snijd ondertussen de kool en de wortelen  in dunne langwerpige stukjes. 
- Maak alvast de bouillon gebruiksklaar en doe hier de Provencaalse kruiden door en laat het geheel trekken. 
- Zet de penne met ruim water op het vuur en kook het in ruim 10 minuten gaar.
- Kook de kool met ruim aanhangend water  en de reepjes wortelen in een kwartiertje gaar.
- Doe olijfolie in een wok (of anders) en bak hierin de uien glazig. Voeg het gehakt toe en rul dit fijn. Voeg de gesneden paprika toe en bak het geheel ruim 5 minuten door. 
- Voeg vervolgens aan het gehakt de gekruide bouillon toe. Doe de tomatenpuree er bij in en breng het geheel vervolgens op smaak met de cayennepeper, basilicum, de oregano en eventueel tomatenketchup uit de fles (let op: hier zit wel zout in). Snijd de tomaat in stukjes en voeg deze toe aan de saus. Laat de saus nog een paar minuten zachtjes doorkoken. Wil je een dikkere of dunnere saus speel dan met de hoeveelheid vocht die je toevoegt.
- Als de penne gaar is afgieten en doe er een weinig (basilicum)olijfolie over en even opschudden. Klaar voor gebruik. 
- De kool met wortelreepjes afgieten en opdienen.
 
Eet smakelijk.