• 250 gram gesneden witte kool
• 1 grote ui
• Enkele zoete smaaktomaten (voor de garnering)
• 1 tl gemalen komijn (djinten)
• 1 tl koriander (ketoembar)
• 1 tl kurkuma (koenjit of geelwortel)
• 1½ el geschrapte kokos (of vervangen door seroending zonder de nootjes)
• Peper
• 50 cc kookroom
• 150 cc water of groentebouillon
• Enkele el zonnebloemolie
Wok de grof gesneden ui in de olie en doe er na enkele minuten de kool er bij en wok het geheel nog een paar minuten. Voeg de kruiden en een deel van het water/bouillon toe. Schep alles goed door elkaar en laat het geheel 15 à 20 minuten sudderen totdat de kool gaar is. Zorg er voor dat het geheel niet aanbrandt en doe er eventueel meer vocht bij.
Ongeveer 5 minuten voor tijd de room toevoegen alsmede de kokos; schep het geheel goed door elkaar. Let op: het mag geen pappige massa worden maar eerder droog.
Eet het bijv. met geurige pandan rijst.
Als vlees is gegrilde kipfilet of iets dergelijks aan te raden.
Eet smakelijk!