Prei/wortelen met kipfilet
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 stevige kipfilet
- 2 stengels prei
- 3 stevige wortelen
- 135 gram aardappelpuree (natriumarm)
- Ruim paneermeel
- 60 cl melk
- 1 el mosterd (natriumarm)
- 60 gram vloeibare boter (natriumarm)
- 1 el aardappelzetmeel (mag ook bloem zijn)
- 2 el koud water
- 50 gram geraspte kaas (natriumarm)
- Versgemalen peper
Bereiding:
Snijd de kip in reepjes en kruid ze met zoutloze kipkruiden; bak de kip in de boter totdat ze gaar is.
Maak ondertussen de prei schoon en snijd deze heel fijn (eventueel met de blender). Raspt de wortels en snijd ze in dunne plakjes. Breng de wortels met prei aan de kook met aanhangend water en laat dit op een laag pitje half gaar worden.
Maak de aardappelpuree volgens het voorschrift klaar en laat dit een kwartiertje staan.
Ondertussen een middelgrote ovenschaal invetten met boter en doe op de bodem en tegen de zijkanten de aardappelpuree er in. Doe hierop de groenten. Bovenop de groenten komen de reepjes kip. Dek het geheel af met de saus en strooi hierover de gemalen kaas.
Zet de schaal nog een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 220 graden totdat er een bruin korstje op komt.
Eet smakelijk!