Ingrediënten
• 500 g in (halve) ringen gesneden uien
• 1 liter natriumarme bouillon
• flinke scheut vloeibare boter
• 2 theelepels suiker
• Peper
• chilipeper (of Cayennepeper)
• 1 a 2 eetlepels bloem
Bereiding
Ui in grote (braad)pan in de boter op laag vuur glazig fruiten, voeg suiker toe en zet vuur halfhoog. Onder gestaag roeren uien in +/- half uur (licht)bruin laten worden/karameliseren. Voeg bloem toe en bak 2 min. mee.
Haal de pan van het vuur en voeg de helft van de bouillon toe, roer goed door en zet weer op het vuur. Voeg de rest van de bouillon toe en laat op zacht vuur 3 kwartier tot een uur koken. Voeg (na proeven) 10 min. voor het eind nog peper naar smaak toe.
Eventueel eten met geroosterd (zoutloos) brood en natriumarme kaas.
Eet smakelijk!