Kikkererwten met kip voor 2 personen
Ingredienten:
- 250 gram kikkererwten (zelf gekookte rauwe erwten of reeds gekookt uit een potje)
- 200 gram kipfilet
- 200 gram rijst
- ½ liter water
- olijfolie
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1 kleine rode peper
- 2 teentjes knoflook
- Vloeibaar boter
- ½ tl zwarte peper
- 1 tl gemalen gember (djahe)
- 2 tl geelwortel (koenjit)
- 4 tl koriander (ketoembar)
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- 1 tl kerrie
Bereiding:
- Maak een kruidenmengsel door in 5 dl water 1 tl geelwortel, 3 tl koriander, ½ tl cayennepeper, ½ tl kaneel en ½ tl nootmuskaat te mengen.
- Laat de in kleinere stukken gesneden kipfilet hierin minimaal een uur marineren in de koelkast.
- Doe de rijst in een pan met 1 cm water er boven. Meng hierdoor 1 tl koenjit en 1 tl kerrie. Kook de rijst volgens voorschrift.
- Fruit in een paar el olijfolie de klein geneden teentjes knoflook, rode perper zacht en doe er een tl gemberpoeder bij.
- Voeg hierbij de gemarineerde stukken kip en bak het geheel gedurende vijf minuten op hoog vuur. Indien er te weinig bakvocht is doe er dan nog wat extra olijfolie bij.
- Doe er vervolgens de kikkererwten bij en laat het geheel nog even doorbakken.
- Bak vervolgens in een andere pan de in ringen gesneden ui goudgeel en doe hierbij nog 1 tl koriander
- Voeg deze uienringen met het resterende water toe aan de kikkererwten met kip en laat het geheel op een laag pitje nog eens 10 minuten doorgaren.
- Op smaak brengen met een ½ tl zwarte peper
Eet smakelijk!