Kikkererwten met kip voor 2 personen

Ingredienten:

  • 250 gram kikkererwten (zelf gekookte rauwe erwten of reeds gekookt uit een potje)
  • 200 gram kipfilet
  • 200 gram rijst
  • ½ liter water
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • Vloeibaar boter
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl gemalen gember (djahe)
  • 2 tl geelwortel (koenjit)
  • 4 tl koriander (ketoembar)
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • 1 tl kerrie

Bereiding: 

  • Maak een kruidenmengsel door in 5 dl water 1 tl geelwortel, 3 tl koriander, ½ tl cayennepeper, ½ tl kaneel en ½ tl nootmuskaat te mengen.
  • Laat de in kleinere stukken gesneden kipfilet hierin minimaal een uur marineren in de koelkast.
  • Doe de rijst  in een pan met 1 cm water er boven. Meng hierdoor 1 tl koenjit en 1 tl kerrie. Kook de rijst volgens voorschrift.
  • Fruit in een paar el olijfolie de klein geneden teentjes knoflook, rode perper zacht en doe er een tl gemberpoeder bij.
  • Voeg hierbij de gemarineerde stukken kip en bak het geheel gedurende vijf minuten op hoog vuur. Indien er te weinig bakvocht is doe er dan nog wat extra olijfolie bij.
  • Doe er vervolgens de kikkererwten bij en laat het geheel nog even doorbakken.
  • Bak vervolgens in een andere pan de in ringen gesneden ui goudgeel en doe hierbij nog 1 tl koriander
  • Voeg deze uienringen  met het resterende water toe aan de kikkererwten met kip en laat het geheel op een laag pitje nog eens 10 minuten doorgaren.
  • Op smaak brengen met een ½ tl zwarte peper

Dien het geheel op in een schaal en garneer het geheel af met de in schijfjes gesneden tomaat. Maak het af met een beetje bieslook of peterselie. 

Eet smakelijk!